szervezetepites.huAbaházy Noémi pszichológus és társai egyéni, pár- és családterápiája          tel.: 06-30-33-11-878   e-mail: [email protected]        karriertervezés, szervezetépítés                    
 

    Módszerünk

 

  Vissza a "Rólunk" menüpontba


      Személyi és  

     családterápia

     módszerünk

 

   

     Szervezetépítési  

     módszerünk

 

   

   


Ki menti meg holnap Théseust?

 

 

T. S. Eliot A szikla című költeményében a következő kérdést teszi fel: „Hol az Élet, mely életünkben elveszett? Hol a bölcsesség, mely tudásunkban elveszett? Hol a tudás, mely ismeretünkben elveszett?”).

 

Valamennyiünknek nagy gondot okoz az „adatszmogban” fuldokoló környezetünkkel, benne szeretteinkkel, szövetségeseinkkel közösen strukturálni az időt, „költőien lakozni” a technokultúrában. A mindennapi gazdasági szempontok, a folyamatos sikerpropaganda mellett nehézséget jelent a lelki tartalmak kibontása, megélése. Közeledésünkkor hányszor érezzük, mintha a másik ezt mondaná: „Ne zavard áramköreimet!”?

Túl sokan kereskednek álinformációkkal és előre gyártott identitásokkal, a pillanat megszállottjai, hiszen ami (vagy aki) ma érdekes az, holnap talán felejtésre lesz ítélve. Az „információ” a mindenük, jól informáltak arról, hogy mennyire alulinformáltak, hogy tudásuk részleges, töredékes, gyorsan avuló, hogy nyelvük esetleges, ők maguk pedig konstrukciók, diskurzusok által létrehívott mindhalálig változó identitások.

Az információs társadalom lakói, az új média korszakában, kezükben mobiltelefonokkal, fülükben fejhallgatókkal bolyonganak az egyre komplexebbé váló technokultúra útvesztőiben. Ők a valódi vesztesek!

 

Szemben azokkal, akik képesek tanácsadóhoz/terapeutához fordulni annak érdekében, hogy jól működő stratégiákat, gyakorlati válaszokat kapjanak. Korunk théseusai számára Ariadne fonala a tanácsadő/terapeuta.

A szervezetépítési eljárások során arra keressük a választ, hogy az Információs Korszak milyen hatással van megismerőképességünkre, érzelmeinkre, identitásunkra, az emberek közötti különféle intreakcióra, beszédaktusokra. Castells szerint „a tér a társadalom kifejeződése”. Az információs társadalom változásai a térről alkotott elképzeléseinkre is befolyással vannak. A mindig megújuló térben az állandóan alakuló közösségek (szervezet, család) a maguk teljességében tükröződnek. A tér az egymással szemben álló érdekek és értékek kifejezője is egyben, ebből a szempontból egyáltalán nem homogén. A különféle családok, párok, szervezetek stb. más-más módon konstituálják saját terüket, vagyis a társadalmi tér sok egymás mellett létező szubtérből áll.

 

A Kompetenciacentrumunkban (Budapest, XII. ker., Rőzse u. 6-8., tel: 06-30-33-11-878; szervezetepites.hu) a felkészítést a problémák és az eddigi válaszkísérletek analízisével kezdjük. A korábbi sikertelen próbálkozásokat működőképes stratégiákkal helyettesítjük. A problémákra modulokban keressük a válaszokat, ezáltal kiszámíthatóvá válik a költség és a megoldás elérésére fordítandó idő.

Erre azért nyílik lehetőség, mert olyan új elmélet alapján dolgozunk, amelynek eszközrendszere nemcsak a pszichológiából származik, hanem multidiszciplináris kutatás eredménye.

Módszerünk lehetővé teszi, hogy akik hozzánk fordulnak, képesek legyenek kilépni azokból a működésképtelen rendszerekből, amik lehetetlenné teszik a valódi változást, a boldogulást.

 Vissza a nyitólapra

Fordulj hozzánk, ha hiányzik egy jó pszichológus! Nálunk a pszichológusok tudják a válaszokat. A család egy bonyolult rendszer. A családterápia a boldogság kulcsa. A párterápia a jó megoldás. A gyermeknevelés is hasonlóan nehéz kérdés. A gyerek nem kis felnőtt. Az egészség fontosabb mindennél. A művészetterápia eszköz az egyén boldogulásához. A válás elkerülhető. Ha krízis van, fordulj hozzánk! Te is lehetsz szingli, ha ez a számodra legmegfelelőbb. A karrier összeegyeztethető a családdal. Az életmód helyes megválasztása fontos kérdés. A természetgyógyászat jó kiegészítése a terápiának. Ugyanez nagyban: szervezetépítés, szervezetfejlesztés, pályázatírás, projektmenedzsment, kontrolling, controlling, likviditás.